Байден оголосив про допомогу Україні на 20 мільярдів доларів за рахунок російських активів

Президент США Джо Байден / Фото: Associated Press

Президент США запевнив, що Росія не переможе у цьому конфлікті.

Президент США Джо Байден оголосив про позику Україні у рамках пакету G7 у розмірі 20 мільярдів доларів, яку буде повернуто за рахунок відсотків, отриманих від заморожених російських суверенних активів.  

Про це йдеться в заяві, текст якої опубліковано на офіційному сайті Білого дому у середу, 23 жовтня. 

«Україна може отримати необхідну допомогу зараз, не обтяжуючи [американських] платників податків. Ці позики підтримають народ України, який захищає та відбудовує свою країну. І наші зусилля дають зрозуміти: тирани відповідатимуть за завдані ними збитки», — заявив Байден.

Американський президент нагадав, що цього літа він очолив зусилля Великої сімки, спрямовані на виділення Україні 50 мільярдів доларів у вигляді екстраординарних позик для прискорення доходів, забезпечених прибутками від російських активів, які були заморожені після повномасштабного вторгнення Росії в Україну до того часу, поки РФ не припинить свою агресію та не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні.

«Росія не переможе в цьому конфлікті. Народ України переможе. Це ще одне нагадування Володимиру Путіну про те, що світ об’єднався за Україну, а Сполучені Штати та наші партнери з G7 продовжуватимуть підтримувати їх на кожному кроці», — наголосив Джо Байден.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві оголосив про виділення Україні пакета військової допомоги на 400 мільйонів доларів. 

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *