NewsOnline24

Без ТЦК. В Україні змінили порядок поповнення пріоритетних військових частин добровольцями

Фото: порядок поповнення військових частин добровольцями змінили (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Олександр Білоус

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації. Це зроблено для доукомплектування пріоритетних військових частин добровольцями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука в Telegram.

За його даними, надано право командиру військової частини видавати направлення для проходження військово-лікарської комісії військовозобовʼязаним з метою визначення їх ступеню придатності до проходження військової служби.

Крім того, надано право командирам військових частин здійснювати комплектування бойових військових частин за рахунок добровольців, які виявляють бажання проходити військову службу за призовом під час мобілізації.

Передбачено для Генштабу повноваження визначати перелік військових частин, командирами яких здійснюється призов резервістів (крім резервістів, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві) та військовозобовʼязаних під час мобілізації.

Коментар міністра оборони

Як заявив міністр оборони Рустем Умєров, постанова уряду — це важливий крок у сфері оборони. За його словами, бойові бригади отримали новий інструмент, який дозволить проводити якісний рекрутинг, результатом якого є адресний призов добровольців.

«Тепер командири військових частин можуть особисто, без участі ТЦК, відбирати бійців, враховуючи їхні навички, досвід та прагнення. Для кожного українця та українки це шанс знайти своє місце в лавах захисників, де їхні здібності принесуть найбільшу користь», — додав він.

Порядок мобілізації

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Перед цим Кабінет міністрів ухвалив низку рішень. Зокрема уряд затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період (№ 560). До цього порядку вже вносилися зміни.

Крім того, у вересні в Україні заборонили мобілізацію до 25 років без згоди та обмежили мобілізацію чоловіків від 50 до 60 років.

www.rbc.ua

Exit mobile version