NewsOnline24

Бояться програти війну: у Зеленського пояснили істерику росіян через далекобійні удари ЗСУ

На переконання радника керівника ОП, Росія боїться програшу / колаж УНІАН, фото Getty Images, скріншот

В Російські Федерації панує страх через можливий програш у війні у разі надання країнами Заходу дозволу Україні завдавати далекобійні удари по військовим об’єктам у глибокому тилу РФ. Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив у Telegram.

Подоляк пояснив, чим саме характеризується російська істерика з огляду на можливість скасування неформальних заборон на удари західною зброєю по території Росії.

Зокрема, на переконання радника керівника ОП, йдеться, по-перше, про російську «безумовну боягузливість».

Відео дня

По-друге, на думку Подоляка, це говорить про вкрай специфічне й огидне вміння росіян вести війну лише на непаритетних умовах за принципом: «Ми атакуватимемо всім, а ви повинні мати великі обмеження та дотримуватися правил».

По-третє, йдеться про абсолютний страх росіян «перед можливим програшем та юридичними й історичними наслідками, що через нього настають», зазначив він.

І, по-четверте, як додав Подоляк, мова йде про дедалі сильніше небажання росіян спиратися на адекватність і реально оцінювати події.

«Важливо правильно оцінити всі ці складники й ухвалити обов’язкове рішення про ведення війни виключно в межах міжнародного права (а отже, територія країни-агресорки має зазнати руйнівних системних ударів, що різко скоротять її мілітарні можливості)», — наголосив Подоляк.

Удари по Росії західною зброєю — що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, Україна очікує на дозвіл західних партнерів — США та Великої Британії — на застосування переданого далекобійного озброєння для ударів по легітимних цілях на території РФ.

Видання The Telegraph вважає, що надання Києву зеленого світла для ракетних ударів далекого радіусу дії, без сумніву, вплине на хід війни. Інститут вивчення війни визначив щонайменше 225 потенційних цілей, які Україна може уразити негайно. Це військові аеродроми, тренувальні бази, логістичні центри та виробничі об’єкти, які відіграють важливу роль у підтримці російської військової машини. 

www.unian.ua

Exit mobile version