NewsOnline24

Британія передасть Україні рекордний пакет військової допомоги

Британія передасть Україні рекордний пакет допомоги / Фото: rfi.fr

Про новий пакет допомоги оголосить прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак, під час сьогоднішнього візиту до Польщі.

Велика Британія оголосила про виділення Україні нового пакета допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це йдеться у повідомленні на сайти уряду Британії.

У повідомленні вказується, що Україна стоїть перед екзистенційною загрозою, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, ризикуючи безпекою та стабільністю всієї Європи.

Новий пакет допомоги буде містити у собі необхідні боєприпаси, засоби ППО, безпілотники та інше необхідне військове устаткування.

Новий пакет міститиме:

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс сказав, що «цей рекордний пакет військової допомоги дасть президенту Зеленському та його відважній нації більше необхідних засобів, щоб вигнати Путіна та відновити мир і стабільність у Європі».

«Велика Британія першою надала ракети NLAW, першою дала сучасні танки і першою відправила ракети дальньої дії. Тепер ми йдемо ще далі. Ми ніколи не дозволимо світу забути екзистенційну битву, яку веде Україна, і з нашою постійною підтримкою вони переможуть», — сказав Грант Шаппс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони Британії не витратило й половини грошей з міжнародного фонду підтримки України.

Крім того, ми раніше інформували, що в Держдепі відповіли, коли Україна отримає новий пакет американської військової допомоги.

tsn.ua

Exit mobile version