NewsOnline24

Це навіть не рівень бюджетних Android: нові iPhone розчарували швидкістю зарядки

iPhone 16 та iPhone 16 Pro зберегли повільну зарядку 27 Вт / фото Apple

Apple ніколи офіційно не розкриває дані про потужність зарядки своїх смартфонів, але чутки і витоки від китайських регуляторів давали надію на те, що як мінімум Pro-моделі iPhone 16 підтримують зарядку потужністю 45 Вт. Виявилося, що це не так.

Редактори GizChina провели серію тестів і з’ясували, що в піку смартфони справді можуть приймати 40 Вт, але це відбувається тільки на короткий момент на початку процесу зарядки. В іншому ж обмеження становить близько 27 Вт для більшої частини циклу зарядки, що аналогічно iPhone 15.

Так, наприклад, iPhone 16 Pro Max з 2% до 100% заряджається за 1 годину і 45 хвилин проти 1 години 55 хвилин у попередньому поколінні. Ця 10-хвилинна різниця незначна, особливо враховуючи той факт, що iPhone 16 Pro Max поставляється з акумулятором на 5% більше.

Відео дня

Зазначимо, що сучасні смартфони на Android заряджаються від куди більш потужних адаптерів. Навіть бюджетні Xiaomi підтримують швидку зарядку потужністю 60 Вт. Дорожчі моделі оснащуються адаптерами на 120 Вт або навіть 240 Вт, а Realme вже готує перший смартфон з 320-ватною зарядкою.

Потужність зарядки iPhone 16 не виправдала очікувань / фото Gizchina

Нагадаємо, 20 вересня відбувся офіційний запуск продажів iPhone 16. Журналісти у своїх оглядах зазначають, що це одне з найкращих оновлень базового айфона за останні пару років, а ось різниця між Pro-моделями двох попередніх років і цього мінімальна.

Якщо ви в пошуках Андроїд-девайса, авторитетні оглядачі з The Verge називали 5 найкращих Android-смартфонів на ринку. Обирали їх за кількома критеріями: довголіття, якість екрана, фотоможливості та наявність бездротової зарядки.

www.unian.ua

Exit mobile version