NewsOnline24

Центр ветеранського розвитку відкрився на Закарпатті

Фото В Ужгородському національному університеті відкрився перший на Закарпатті Центр ветеранського розвитку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

“Центр фактично стане майданчиком, де будуть задоволені всі освітні потреби ветеранів. Важливо, що тут вони зможуть не тільки проходити навчання, перенавчання чи перекваліфікацію для подальшого працевлаштування, а й отримати психологічну чи юридичну допомогу. Інший напрямок діяльності Центру – навчання фахівців із супроводу, які працюють із демобілізованими захисниками у громаді”, – зазначив заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір.

Центр ветеранського розвитку розпочне підготовку охочих з 1 вересня, зауважив його координатор професор Федір Шандор. Освітній курс буде складатися з лекційних занять та практичних виїздів і триватиме протягом семестру.

Центр ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

У центрі демобілізовані військові та їхні рідні зможуть пройти професійну підготовку та перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу в межах реінтеграції у цивільне життя.

У держбюджеті на 2024 рік закладено на фінансування заходів із професійної адаптації ветеранів війни та членів їхніх сімей 71 млн грн.

Як повідомлялося, 14 серпня Центр ветеранського розвитку відкрився у Рівному.

Фото: mva.gov.ua

www.ukrinform.ua

Exit mobile version