NewsOnline24

Чотирьом очільникам органів влади терористичної «ЛНР» оголосили підозри

Чотирьом колишнім високопосадовцям з Луганщини, які зробили «кар’єру» в окупантів, Служба безпеки повідомила про підозру.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За матеріалами СБУ повідомлено про підозру колишнім українським чиновникам, які у співпраці з агресором керують окупаційними «муніципальними органами» на Луганщині. Раніше більшість із них вже піддавались кримінальному переслідуванню за інші злочини проти національної безпеки України», — йдеться в повідомленні.

Так, нову підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України отримала Марина Філіппова – «голова Новоайдарського муніципального округу ЛНР». За часів Януковича правопорушниця була міським головою Хрустального (стара назва Красний Луч) від Партії регіонів. У 2014 р. перейшла на бік агресора, працювала у структурах «влади ЛНР», брала учать у підготовці окупаційного псевдореферендуму. Зрадниця перебуває у розшуку за низкою статей Кримінального кодексу України.

Колишній мер Рубіжного Сергій Хортів вже має судовий вирок за колабораціонізм. Минулого року його було заочно засуджено до 10 років ув'язнення. У березні 2022 р. він очолив окупаційну адміністрацію у Рубіжному. За півтора роки «досвідчений» зрадник став «головою муніципального утворення місто Рубіжне ЛНР».

Ексзаступниця очільника Станично-Луганської ВЦА Ірина Костан працює на ворога з моменту захоплення ворогом території району. Наразі вона є «головою ради Станично-Луганського муніципального округу ЛНР» і членом партії «Единая Россия». Перебуває в загальнодержавному розшуку.

Також підозру в колабораційній діяльності отримав колишній службовець Олександр Сополєв. У серпні 2023 р. зловмисник, який має досвід роботи в окупаційних органах влади, призначений «заступником голови адміністрації міста Первомайськ ЛНР».

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення та конфіскація майна.

Тривають слідчі дії, які проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру мешканці Луганщини, яка передавала окупантам дані українських патріотів.

Фото ілюстраційне

www.ukrinform.ua

Exit mobile version