Цілковита несподіванка і приниження Путіна: що пишуть західні ЗМІ про воєнні дії у Курській області

Володимир Путін / Фото: Associated Press

Україна застала російських військових зненацька і створює проблеми для Кремля.

Війна, яку Володимир Путін розпочав проти України, дедалі більше поширюється на Росію. А раптова атака у Курській області принизила російську армію.

Про це пише Business Insider.

«І коментарі, і критичні пости російських військкорів, і відеозаписи мешканців Курської області з благаннями до Путіна допомогти й зарадити бездіяльності місцевої влади є сильним, принизливим ударом по репутації російського диктатора ― як людини, яка гарантує росіянам безпеку й захист. Тепер колони цивільних автівок, які залишають західну частину області, доводять, що Путін нездатний дати раду ситуації. І це — істотний удар по його владі», — пишуть журналісти.

Що довше ЗСУ триматимуть позиції на російській території, що більше розширюватимуть свій плацдарм ― то сильніше це шкодитиме публічному іміджу Путіна всередині Росії, йдеться в матеріалі. 

«Путін має демонструвати, що кордони Росії надійно захищені, а місцеве населення наслідків війни в Україні особливо не відчує, ― каже Business Insider аналітик британського Королівського інституту обʼєднаних служб (RUSI) Каллум Фразер. ― А щойно війна змушуватиме людей захищати якось свої життя і власність, вони почнуть замислюватися, чи Путін справді підходить для своєї посади».

Очевидно, в ці дні Путін згадує події літа 2023-го, коли ватажок російського ПВК «Вагнера» Євгеній Пригожин пішов зі своїми солдатами на Москву, пише видання. 

У ті години чимало соратників російського президента мовчки вичікували, хто ж переможе. Ситуація показала, що справді надійних союзників у Путіна мало. І подальші проблеми з безпекою на російській території лише додадуть перспектив для розколу еліт країни. 

Щоправда, щоб досягти бажаного ефекту, ініціатива в Курській області має зберігатись за українцями, підсумовує медіа.

Нагадаємо, у Курській області Росії від 6 серпня тривають бойові дії після повідомлення про те, що до регіону зайшла українська армія. На тлі наступу в області 9 серпня оголосили надзвичайну ситуацію федерального масштабу.

Володимир Путін скликав засідання Ради безпеки 7 серпня і відкрив його телевізійним зверненням, в якому назвав наступ «широкомасштабною провокацією». Головнокомандувач російськими військами генерал Валерій Герасимов заявив, що сили наступу українців можуть бути розміром з цілий батальйон.

У прикордонні Росії палають підстанції: Курчатов, де розташована Курська АЕС, знеструмлено 


Цілковита несподіванка і приниження Путіна: що пишуть західні ЗМІ про воєнні дії у Курській області


tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *