NewsOnline24

Цукерберг назвав пристрій, який стане гаджетом №1 до 2030 року

Meta показав AR-окуляри майбутнього, які виглядають як звичайні / фото Meta

Марк Цукерберг, творець Фейсбуку, у свіжому інтерв’ю заявив, що смарт-окуляри стануть головним споживчим пристроєм до 2030 року. Це зовсім не означає, що інші гаджети перестануть існувати: комп’ютери і телефони так само будуть використовуватися, але рідше.

На думку Цукерберга, коли на перший план вийдуть окуляри — смартфони стануть більше часу просто лежати в кишені.

Ідея носимих гарнітур у формі окулярів не нова. Google ще 2013 року намагалася освоїти ринок розумних окулярів, випустивши Google Glass. Тоді цей реліз викликав фурор, а користувачі з нетерпінням чекали популяризації подібних продуктів, називаючи їх заміною смартфонам.

Однак на практиці, як ми вже знаємо, всі спроби зробити такі пристрої загально популярними провалилися. Причини — погана якість скла і загальна неготовність продукту при виході на ринок.

Сьогодні користувацький попит на розумні окуляри зростає і Meta є одним із ключових гравців. Компанія Цукерберга разом із Ray-Ban ще з 2021 року випускають «розумні» окуляри, які можуть знімати відео та програвати музику. А нещодавно Meta представила Orion, свої перші AR-окуляри, з лінзами-дисплеями та керуванням поглядом.

У конкурентні перегони в сегменті розумних окулярів уже включилися Google, Apple, Samsung та інші компанії. Нове покоління девайса, оснащене ШІ та чат-ботами в стилі ChatGPT, як очікується, зуміє зацікавити споживачів так, як це не вдалося зробити Google Glass.

Джерела Bloomberg нещодавно розповідали, що для створення розумних окулярів Apple планує випустити навушники AirPods з камерами. Вони повинні будуть взаємодіяти з Apple Glass і передавати йому потрібну інформацію. Але вийдуть вони ще не скоро.

www.unian.ua

Exit mobile version