NewsOnline24

До Кулеби руки не дотягнулися: МЗС залишається поки з очільником

Кулеба поки залишається на посаді очільника МЗС / фото Ковальчук Віктор УНІАН

Верховна Рада сьогодні не голосувала за звільнення Дмитра Кулеби з посади міністра закордонних справ.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram. Він зазначив, що, ймовірно, не було необхідних 226 голосів за відставку, тому питання відклали.

«На Кулебі щось пішло не так…. Зупинили розгляд і оголосили перерву…. Проти виступили «слуги» (йдеться про нардепів із фракції «Слуга народу» — УНІАН), які розуміли що він провалиться», — написав Железняк.

Він зазначив, що таким чином, Кулеба поки залишається на посаді міністра закордонних справ.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у соцмережі повідомив, що до парламенту надійшла заява від міністра закордонних справ Кулеби про відставку. Заява датована 4 вересням 2024 року. Спікер парламенту додав, що заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань. 

Серед кандидатів на посаду керівника МЗС — перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга. Кандидатуру керівника МЗС має пропонувати не парламентська коаліція, а, відповідно до законодавства, президент України.

Рада не голосувала за звільнення Кулеби

Скандал з Польщею через Кулебу

Нещодавно виник скандал з Польщею через висловлювання Кулеби щодо «акції Вісла», зокрема, що події відбувалися на тогочасних «українських територях». Польські політики надзвичайно гостро відреагували на слова українського міністра.

www.unian.ua

Exit mobile version