NewsOnline24

Дуров розповів, як зміниться Telegram і які функції приберуть з месенджера

Дуров розповів, як зміниться Telegram і які функції відключать / фото REUTERS

У Telegram більше не буде функції «Люди поруч» (People Nearby). Передбачається, що вона була однією з причин затримання Дурова у Франції за звинуваченням у сприянні криміналу.

Ця функція давала змогу шукати тих, хто перебуває поблизу, а також локальні групи і чати. Але у неї «були проблеми з ботами і шахраями», водночас у звичайних користувачів функція була не дуже популярна. Її задіяли менше ніж 0,1% тих, хто сидить у Telegram, повідомив Дуров у своєму телеграм-каналі.

На зміну «Люди поруч» прийде нова функція під назвою «Бізнес поблизу», яка показує «легальні, перевірені підприємства». Компанії зможуть показувати каталоги товарів і безперешкодно приймати платежі.

Відео дня

Адміністрація месенджера також відключила завантаження нових медіафайлів у «Телеграфі», який, був використаний не за призначенням анонімними особами», розповів Дуров. Він також додав, що кількість платних користувачів Telegram Premium досягла 10 млн осіб.

Нагадаємо, у новій версії месенджера приватні чати більше не захищені від модерації. Команда Telegram має намір перетворити модерацію месенджера з об’єкта критики на привід для гордості, заявив Дуров.

Раніше сьогодні Дуров зробив свою першу публічну заяву після арешту, наголосивши, що Telegram неідеальний, а різке збільшення кількості користувачів до 950 млн спричинило проблеми, які полегшили зловживання платформою для зловмисників.

Після арешту Дурова в Україні знову почалися дискусії щодо заборони Telegram. Так, зокрема, глава ГУР Кирило Буданов заявляв, що Telegram є величезною проблемою для України. Однак, на його думку, блокуванням каналів ситуацію можна вирішити лише тимчасово.

www.unian.ua

Exit mobile version