Експерти назвали об’єкти в Україні, які потрібно декомунізувати в першу чергу

Експерти назвали об'єкти в Україні, які потрібно декомунізувати в першу чергу. Серед них — пам'ятник Булгакову у Києві та погруддя Пушкіна в Одесі.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів координатор громадського руху «Декомунізація.Україна» Вадим Поздняков.

«Список із ТОП-100 об'єктів в Україні, які підлягають декомунізації, був розроблений представниками нашої громадської організації в липні. Ми доволі довго вибирали серед усіх об'єктів які підлягають декомунізації, найголовніші, бо насправді їх далеко не сотня. Таких об'єктів досі ще лишається багато — понад тисяча одиниць по всій країні», — сказав він.

Експерти назвали об'єкти в Україні, які потрібно декомунізувати в першу чергу

Експерти назвали об'єкти в Україні, які потрібно декомунізувати в першу чергу

З найголовнішого, що потрібно демонтувати в першу чергу, відзначив Поздняков, це погруддя Пушкіна.

«Такі є ще в Києві, Одесі та Кривому Розі, в Білгород-Дністровському, Краснограді. Також із першочергових — пам'ятник Булгакову в Києві, іще в цьому ряді — пам'ятники радянським діячам в Парку Слави в столиці, йдеться про Сидора Ковпака та компанію», — сказав він.

Також до першочергових об'єктів декомунізації експерти віднесли пам'ятник радянському солдату в Харкові та пам'ятник Воронцову в Одесі.

Зі слів Позднякова, наразі найбільша кількість об'єктів, що підлягають декомунізації, залишилася в найбільших містах країни — у Києві, Одесі, Харкові, Кривому Розі та Миколаєві, також дуже багато їх лишається у Дніпрі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на Закарпатті перейменували село Пушкіно — єдине таке в країні, що було названо іменем російського поета. Під час голосування місцеві мешканці обрали селу нову назву «Міжлісне».

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *