NewsOnline24

G7 просить світ терміново збільшити допомогу Україні напередодні зими

Наслідки російського удару по промисловому підприємстві Івано-Франківської області 13 вересня. Фото ДСНС

Міністри закордонних справ країн «Групи семи» закликали світову спільноту збільшити допомогу Україні, яку щоденно атакує країна-агресорка Росія. 

Деталі: Міністри підкреслили, що країни вітають подальші зобов’язання з надання фінансування та підтримки в негрошовій формі для покриття найнагальніших потреб українського енергетичного сектору.

Зокрема йдеться про ремонт пошкоджених електростанцій та систем централізованого теплопостачання, розгортання нових розподілених джерел енергії, аварійного резервного живлення для критично важливих служб і пасивного захисту енергетичної інфраструктури.

Дослівно з заяви глав МЗС G7: «Ми закликаємо світове співтовариство терміново активізувати зусилля в цьому напрямі та надати Україні всю необхідну допомогу».

Деталі: Міністри наголосили на важливості роботи міжнародних партнерів, банків і Фонду енергетичної підтримки України (Ukraine Energy Support Fund) Енергетичного співтовариства в цьому напрямку.

«Ми закликаємо міжнародних партнерів збільшити свої фінансові внески, зокрема в останній фонд, щоб підвищити стійкість України наступної зими», – йдеться в заяві.

Міністри наголосили на необхідності міжнародної допомоги для захисту енергетичної інфраструктури України від атак, зокрема через зміцнення протиповітряної оборони.

Також глави МЗС наголосили на важливості впровадження реформ в енергетичному секторі.

«Це особливо важливо напередодні зими, з огляду на масштаби ремонтних робіт і потреби в новій енергетичній інфраструктурі», – йдеться у заяві.

Передісторія:

Дивіться повне інтерв’ю з Катаріною Матерновою про підготовку до зими, гроші на зброю та вступ до ЄС

www.pravda.com.ua

Exit mobile version