Герус: Прибуток від Роттердам+ на 25% більше, аніж останній транш МВФ

У вівторок ввечері схемі Роттердам+ виповнилося 35 млрд грн. Стільки надприбутків зібрали бенефіціари цієї формули із української економіки, українських споживачів.

Відбувся банальний перерозподіл матеріальних благ – від усіх українців до вузької групи осіб. Ніхто не придумував нового продукту, ніхто не вигравав ніякої конкуренції. Те ж саме екологічно шкідливе вугілля – із високим вмістом сірки та золи (породи) – просто почали закладати у тарифи по новій казковій формулі.

Статки Ахметова за рік виросли на 1,3 млрд дол, а ВВП на душу населення в Україні стало найнижчим у Європі. Ми вже нижче Молдови та Білорусі.

35 млрд грн це:

– пенсії могли зрости на 40%

– зарплати військовим та фінансування армії могло зрости на 35%

– зарплати медиків могли зрости на 76%

– зарплати вчителів могли зрости на 100%

– зарплати держслужбовців могли зрости 55%

– держ програма по енергоефективності («теплі кредити») могла зрости у 88 разів – допомога по народженню дитини могла вирости у 6,5 разів – зарплати вихователів у садочках могла вирости у 4 рази  – достатній компенсатор для введення податку на виведений капітал

– на 25% більше, аніж останній транш МВФ

Але у Роттердам+ є і плюс. Це найбільш наглядна ілюстрація, як саме корупція та продажні політики/чиновники роблять українців бідними.

(голосов: 1, в среднем: 5,00 из 5)