NewsOnline24

Google Chrome попереджає про швидке відключення блокувальників реклами

uBlock Origin та інші розширення можуть бути незабаром відключені / фото BleepingComputer

Google Chrome почав попереджати користувачів про швидке відключення блокувальників реклами та інших популярних розширень у зв’язку з припиненням підтримки платформи Manifest v2. На це звернув увагу портал BleepingComputer.

«Це розширення незабаром може перестати підтримуватися, оскільки воно не відповідає передовим практикам для розширень Chrome», — йдеться на сторінці uBlock Origin. Зараз це найпопулярніший блокувальник реклами з аудиторією понад 34 млн.

Відео дня

Тестові версії Chrome уже оновилися до версії 130, у якій відключено підтримку Manifest V2, тому в них зникла підтримка багатьох популярних розширень. Очікується, що стабільна версія Chrome 130 вийде в другій половині жовтня, і для багатьох користувачів це може стати неприємним сюрпризом.

Раніше стало відомо, що Manifest V3 помітно погіршить можливості блокувальників реклами. Замість самостійного блокування запитів, розширення будуть зобов’язані запитувати фільтрацію у Chrome. При цьому список правил фільтрації істотно обмежений і не покриває потреб блокувальників реклами.

Решта веб-браузерів, що працюють на рушії Chromium, включно з Microsoft Edge і Opera, поки що не зобов’язані повністю переходити на Manifest V3 і збережуть широку підтримку V2 щонайменше до 2025 року.

Тим, хто не бажає миритися з рекламою, є сенс уже зараз розглянути перехід на інший браузер. Чудовою альтернативою Chrome називають Safari і Firefoх. Річ у тім, що їхні власні движки дають змогу підтримувати розширення незалежно від змін Google.

Актуальні цифри показують, що Chrome залишається найпопулярнішим браузером серед користувачів, до того ж із величезним відривом — його частка становить 65%. За ним ідуть Edge і Safari, якими в сумі користуються близько 25% користувачів.

www.unian.ua

Exit mobile version