Як НАТО може відповісти на відправку солдатів КНДР до Росії: Bloomberg дізналося деталі

Ілюстративне фото: солдатів КНДР перекинули до Росії (Getty Images) Автор: Іван Носальський

Північноатлантичний альянс може відповісти на відправлення північнокорейських солдатів до Росії кількома способами. Один із них — посилення підтримки України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Як стверджує видання, південнокорейська розвідка з’ясувала, що Північна Корея незабаром відправить другу партію своїх солдатів до Росії. Документ з таким змістом вже направили союзникам Сеула.

Також у документі стверджується, що на Далекому Сході Росії зараз проходить підготовку перша група з 1500 елітних бійців спецназу КНДР. Її доставили туди в період з 8 до 13 жовтня на кораблях. Загалом у Росію планується відправити близько 10 тисяч північнокорейських солдатів.

За даними розвідки Південної Кореї, з серпня минулого року Пхеньян відправив окупантам близько 8 мільйонів 122-мм і 152-мм артснарядів північнокорейського виробництва. Також в РФ було доставлено 100 ракет Hwasong-11 та протитанкову зброю Bulsae-4.

Два джерела Bloomberg розповіли, що Сеул планує представити частину своїх розвідданих офіційним особам НАТО у понеділок.

За словами співрозмовників видання, потенційна відповідь НАТО на такі дії Пхеньяна «обмежена». Вона може включати посилення допомоги Україні, а також зміцнення співробітництва з країнами Індо-Тихоокеанського регіону.

У звіті Південної Кореї, як уточнює Bloomberg, також зазначено, що північнокорейські війська відправлять на війну проти України після підготовки на Далекому Сході, яка триватиме приблизно місяць. Також Кремль планує видати солдатам КНДР зброю, форму і підроблені посвідчення особи, щоб видати їх за жителів східних регіонів РФ.

Солдати КНДР вже у Курській області

Нагадаємо, інформація про відправлення північнокорейських солдатів з’явилася ще на початку жовтня. При цьому офіційні дані, які озвучила Україна, дуже відрізняються від тих, про які заявляє Південна Корея.

Як зазначали у Головному управлінні розвідки Міноборони України, в Росію вже перекинули 12 тисяч північнокорейських солдатів. При цьому частина з них вже знаходиться в зоні бойових дій у Курській області.

Інформацію про присутність солдатів КНДР у РФ підтвердив і Білий дім. За даними США, в Росії зафіксували щонайменше 3 тисячі північнокорейських військових.

При цьому в мережі вже неодноразово публікували відео, які підтверджують прибуття північнокорейських солдатів до Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *