NewsOnline24

Як зробити, щоб Windows 10 працював швидше: потрібно вимкнути всього одну опцію

Як прискорити Windows 10 за допомогою невеликого налаштування / фото ua.depositphotos.com

Якщо у вас недорогий ноутбук або настільний ПК з Windows 10, то ви, ймовірно, помічали, що операційна система деколи може пригальмовувати. Встановити 10-ку доволі просто, але без налаштування вона споживатиме багато системних ресурсів.

Користувач твіттера Learn Something з майже 2 млн підписників опублікував лайфхак, як прискорити роботу ноутбука з Windows 10. Сам ролик триває 30 секунд, а все що від вас вимагається – відключити одне необов’язкове налаштування.

Як прискорити Windows 10 за допомогою невеликого налаштування

Для початку потрібно клікнути правою кнопкою миші по «Пуску» і вибрати «Знайти». У пошуку вбиваємо фразу Background Apps («Фонові додатки»). У відповідь система запропонує кілька варіантів, але нам потрібен верхній – під ним ще стоїть підзаголовок «Параметри системи».

Клік по цьому результату відкриє необхідний розділ Панелі управління. І автор лайфхака для поліпшення продуктивності Windows 10 радить вимкнути тумблер «Дозволити додаткам працювати у фоновому режимі». Хоч можна вибрати окремі додатки, які залишаться активними у фоновому режимі, набагато швидше буде відключити їх усі.

До слова, це не означає, що ви втратите доступ до всіх програм, які раніше працювали з автозапуском. Ви завжди зможете увімкнути їх вручну, коли це знадобиться – вони просто не працюватимуть у фоновому режимі, навантажуючи процесор. Щоправда, фонові додатки однаково запускаються під час перезавантаження системи – майте це на увазі.

Як прискорити ноутбук Windows 10: відеоінструкція

Як прискорити ноутбук Windows 10

Раніше УНІАН розповідав, чому важливо перезавантажувати свій смартфон хоча б раз на тиждень. Мобільні девайси за своїм принципом роботи схожі на комп’ютери – їхні системні ресурси завантажені різними процесами й додатками, і часом їм необхідний «відпочинок».

Також ділилися лайфхаком, як дізнатися пароль від вай-фай на будь-якому ноутбуці: весь процес займе менше хвилини.

www.unian.ua

Exit mobile version