NewsOnline24

Із двох районів Харківщині за добу евакуювали 245 людей

Відео З Куп'янського і Борівського районів Харківської області за добу евакуювали 245 людей, у тому числі 29 дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Харківської обласної військової державної адміністрації Олег Синєгубов. 

За його словами, "в області триває обов'язкова евакуація жителів Купʼянщини та Борівського напрямку. За добу до одного з логістичних центрів приїхали майже 245 людей, з них 29 дітей. Саме тут усім людям надається перша допомога — гарячі обіди, одяг, медична допомога, юридична, психологічна підтримка. Кожен без винятку отримує все необхідне".

Волонтерський сектор Харківщини, зокрема це 17 громадських організацій, у координації з обладміністрацією беруть участь в евакуації населення з лівого берега Куп’янського району.

Також задіяні поліція, Державна служба з надзвичайних ситуацій, служби цивільного захисту обладміністрації та міжнародні партнери. 

Як зазначив очільник ОВА, завчасно створені резервні місця для тимчасового перебування евакуйованих. За бажанням люди можуть виїхати далі, за межі області. Логістику по Україні забезпечує Укрзалізниця.

Жителі тих населених пунктів, де вже оголошена обов’язкова евакуація, можуть зателефонувати за номером 0 800 33 92 91.

Як повідомляв Укрінформ, Синєгубов заявляє, що на Куп’янському напрямку розширюється зона активних бойових дій, жителям радять евакуюватися.

Фото: скріншот із відео

www.ukrinform.ua

Exit mobile version