NewsOnline24

Із прикордоння Харківщини евакуювали вже понад 300 людей — Клименко

Відео У прикордонних громадах Харківської області підрозділи Міністерства внутрішніх справ працюють у посиленому режимі, евакуювати звідти вдалося вже понад 300 людей.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначив він, у цій зоні бійці спецпідрозділу "Омега" Національної гвардії України знищили щонайменше десять одиниць бронетехніки російських військ разом із десантом, а також автомобільну та спеціальну техніку.

Прикордонники разом із іншими підрозділами Сил оборони відбили низку ворожих атак на різних напрямках та продовжують вести оборонні бої.

"У складі Сил безпеки і оборони військовослужбовці ДПСУ та НГУ утримують позиції та дають відсіч загарбникам. Поліцейські продовжують нести службу у громадах, які перебувають під обстрілами", – заявив міністр.

Відео: Ігор Клименко/Телеграм

За добу у Вовчанську, за його даними, задокументовані понад 30 воєнних злочинів.

На цей час силами поліції евакуйовані понад 300 людей, евакуаційні заходи тривають.

"Команди працюють у надважких умовах. Рятувальники працюють на місцях ворожих обстрілів", – зауважив глава МВС.

Він наголосив, що ворог намагається посіяти паніку серед населення, поширює фейки. На тлі цього Клименко закликав громадян довіряти інформації лише з перевірених джерел.

Як повідомляв Укрінформ, близько 5:00 10 травня російські війська спробували прорвати лінію оборони на Вовчанському напрямку, але безуспішно, тривали бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту були спрямовані резервні підрозділи.

Через масований ворожий обстріл почалася евакуація населення з Вовчанська та навколишніх населених пунктів Харківської області.

Станом на 11 травня тривають оборонні бої проти спроб російських загарбників іти в наступ та просуватися вглиб території України на напрямках Липців і Вовчанська Харківської області, ведуться контрударні заходи.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version