NewsOnline24

Жан Беленюк офіційно завершив спортивну кар’єру

Після перемоги над поляком Аркадіушем Кулиничем Беленюк зняв борцівки і залишив їх у центрі рингу.

Борцівки Жана Беленюка після останньої сутички борця у професійній кар’єрі на Олімпіаді-2024.

Український спортсмен Жан Беленюк офіційно завершив спортивну кар’єру після перемоги в сутичці за «бронзу» на Олімпійських іграх в Парижі, повідомляє Суспільне Спорт.

Після перемоги над поляком Аркадіушем Кулиничем Беленюк зняв борцівки і залишив їх у центрі рингу, тим самим символічним жестом підтвердив завершення виступів на професійному рівні.

«Зараз — якщо й будуть [сльози], то сльози щастя, як і минулого разу. Буду сумувати за боротьбою, точно буду в спорті, буду підтримувати свою фізичну силу», — розповів Беленюк в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт після медального поєдинку.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Беленюк додав, що має нове хобі — настільний теніс, і буде більше часу приділяти цьому виду спорту. Втім, інколи він планує виходити на килим.

Беленюк завершив кар’єру, зібравши повний комплект олімпійських нагород. Спортсмен ставав срібним призером Ріо-2016, а 2021 року в Токіо приніс Україні єдину золоту медаль з усіх видів спорту.

Більше олімпійських нагород для України, ніж Беленюк, здобували лише фехтувальниця Ольга Харлан, плавчиня Яна Клочкова (по п’ять медалей), стрільчиня Олена Костевич та веслувальниця Інна Осипенко-Радоміська (в обох — по чотири).

Крім олімпійських нагород, Беленюк зібрав 5 медалей чемпіонатів світу (два «золота») і 6 — європейської першості (три титули), а також вигравав другі Європейські ігри-2019.

Також Беленюк здобув медалі міжнародних форумів у 2007 році — «срібло» юнацького Євро, до якого за три роки додав дебютний титул чемпіона Європи серед юніорів.

lb.ua

Exit mobile version