NewsOnline24

Житло для переселенців: на Буковині встановлюють 40 будинків у модульному містечку

Ексклюзив До кінця цього року у селі Чорногузи Вижницької громади Буковини планують завершити встановлення 40 модульних будинків для внутрішньо переміщених осіб.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

"Цього року з обласного бюджету виділили кошти на будівництво модульного містечка на території Вижницької територіальної громади в селі Чорногузи. За підтримки Червоного Хреста, за підтримки італійських волонтерів там встановлюють 40 модульних будинків. Завершити цей процес мають до кінця цього року", — сказала Атаманюк.

За її словами, наразі там тривають підготовчі роботи — заливають фундаменти, облаштовують територію, де мають встановити ці модульні будинки.

"Самі модульні будинки уже виготовлені і якщо не буде форс-мажорної ситуації, то до кінця цього року їх усіх встановлять", — додала посадовиця.

Вона зауважила, що за період 2022-2024 року у Чернівецькій області зробили ремонт у 49 приміщеннях для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Цього року представники французької організації ACTED зробили ремонт у восьми приміщеннях, Міжнародна організація з міграції ремонтує 5 приміщень, за кошти обласного бюджету проводять ремонт одного приміщення у Чернівцях на вулиці Підкови.

Як повідомлялося, у Чернівцях почали будувати дві багатоповерхівки для переселенців.

Фото: Суспільне Чернівці

www.ukrinform.ua

Exit mobile version