NewsOnline24

Живим залишився лише батько. Під час атаки на Львів росіяни вбили цілу сім’ю

Цієї ночі ворог поцілив по серцю Львова (фото: Getty Images) Автор: Ірина Костенко

Ворожа атака по Львову, яку здійснили росіяни цієї ночі, забрала життя вже сімох людей. В одній сім’ї живим залишився лише батько — його дружина та троє доньок були вбиті.

РБК-Україна розповідає, що відомо про загиблих і постраждалих у Львові.

Що відомо про вбивство росіянами цілої сім’ї

Мер Львова Андрій Садовий оприлюднив у своїх соцмережах світлину однієї сім’ї та наголосив: «внаслідок сьогоднішньої атаки живим із цілої сім’ї на цьому фото залишився лише чоловік».

«Дружина Євгенія та троє їхніх доньок — Ярина, Дарина та Емілія — загинули у власному будинку», — уточнив він.

Садовий зазначив, що «позаду стоїть Ярина Базилевич», якій був 21 рік.

«Вона працювала в нашому офісі «Львів — молодіжна столиця Європи 2025″. У центрі Європи росія винищує українців цілими сім’ями. росіяни вбивають наших дітей, наше майбутнє. Я не знаю, якими словами підтримати батька Ярослава. Сьогодні ми всі з вами. Щирі співчуття і світла пам’ять», — підсумував очільник міста.

Допис Садового у Facebook (скриншот: facebook.com/andriy.sadovyi)

У Telegram-каналі журналіста Андрія Цаплієнка опублікували також кадри моменту, коли чоловікові надають медичну допомогу, а з руїн виносять тіло його доньки.

«Неможливо знайти слова, які б описали невимовний страшний біль цього чоловіка, і цей біль назавжди. Істоти, які запускали ракети з літаків, мають за це відповісти», — йдеться у дописі.

Згідно з інформацією, опублікованою на Facebook-сторінці «Так люблю той Львів, що бракує ми слів», Ярослав, який втратив сьогодні у Львові свою сім’ю, походить з роду Івана Франка.

Уточнюється, нібито він — онук Зоряна Базилевича (небожа Ольги Франко з Білевичів).

Ярослав може походити з роду Івана Франка (скриншот: facebook.com/lviv1256)

Основне про постраждалих внаслідок ворожого удару

Згідно з офіційною інформацією Державної служби України з надзвичайних ситуацій, станом на 11:25 4 вересня, кількість постраждалих внаслідок ранкового удару по Львову становила 47 людей.

«Станом на зараз надзвичайники врятували 12 людей. На жаль, 7 загинули, серед яких є діти«, — додали у прес-службі відомства у Facebook.

Уточнюється, що на місці працюють психологи ДСНС Львівщини, які надали допомогу 82 постраждалим (серед них — 11 дітей).

До ліквідації наслідків подій від ДСНС було залучено понад 140 рятувальників та 33 одиниці спецтехніки. Роботи тривають.

Допис ДСНС (скриншот: facebook.com/MNS.GOV.UA)

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький підтвердив, що пошуки постраждалих тривають, та пояснив, що найбільша складність в тому, що на одній з локацій на дуже обмеженій території є велика глибина завалу.

«Під ним ще можуть бути люди. Пожежно-рятувальні підрозділи роблять все, щоб розбирати руїни максимально швидко та максимально обережно», — наголосив посадовець.

Зведення від Максима Козицького (скриншот: facebook.com/kozytskyy.maksym.official)

Козицький розповів також, що станом на 10:55 47 людей, які постраждали через нічну атаку ворога, перебували у трьох медичних закладах Львова.

«Серед пацієнтів — 7 дітей. Усі вони мають травми середньої важкості. Серед дорослих — щонайменше 7 перебувають у важкому стані. Медики борються за їхні життя», — уточнив керівник Львівської ОВА й додав, що дані щодо пацієнтів постійно оновлюються.

Крім того, посадовець подякував лікарям і молодшому медперсоналу, «які в ці хвилини творять диво».

Інформація від Козицького щодо постраждалих (скриншот: facebook.com/kozytskyy.maksym.official)

Що варто знати про ворожий удар по Львову

У ніч на 4 вересня 2024 року російські війська масовано атакували Україну дронами й ракетами.

Близько 5:20 у Львові пролунали вибухи. Військові повідомляли про загрозу дронів. Пізніше у Львові знову пролунали вибухи.

За словами очевидців, над центром Львова пролетіли щонайменше кілька ракет, після чого пролунали дуже гучні вибухи та було видно заграву. Над містом здійнявся дим.

Вже близько 6:40 стало відомо про перших шістьох постраждалих. Через атаку окупантів було пошкоджено низку будинків і машин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, який вигляд має Львів після комбінованої атаки ворога.

Читайте також, як в Одесі російська ракета вбила тримісячну дитину, її маму та бабусю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version