NewsOnline24

Журналісти назвали 5 фішок, які iPhone 16 і Apple Watch 10 «вкрали» в Android

Перераховано «вкрадені» Apple в Android функції для iPhone 16 і Watch 10 / Колаж

На традиційній вересневій презентації Apple представила свої головні гаджети 2024 року, зокрема новенькі iPhone 16 і ювілейні Apple Watch 10, які, як каже сам виробник, сповнені інновацій.

Журналісти Android Central провели невеличке розслідування і знайшли п’ять інновацій, які Apple «запозичила» у Android-конкурентів для своїх смартфонів і годинників. І деякі з них уже давно знайомі користувачам.

  • Кнопка управління камерою, яку отримали всі iPhone 16. Хоча Apple презентувала її як новинку і присвятила великий відрізок на презентації, аналогічна функція існувала ще в 2017-му в провальному смартфоні HTC EVO 3D.
  • Відео дня

  • Функція Visual Intelligence, яка використовує ШІ для розпізнавання об’єктів у кадрі та надання контекстної інформації. На думку Android Central, усе це дуже нагадує функцію Google Lens і Circle для пошуку.
  • Запис відео у форматі 4K/120 кадрів на секунду. Першість у цьому функціоналі належить флагману Sony Xperia 5 Mark IV, випущеному ще 2022 року. У 2024 році аналогічною фішкою можуть похвалитися Samsung Galaxy S24 Ultra і Vivo X100 Ultra.

  • Не обійшлося без запозичень і в Apple Watch 10. Зокрема функція «Попередження про апное уві сні», яку Apple підносить як важливе нововведення, вже кілька років доступна користувачам Galaxy Watch 7 і Watch Ultra.

  • Ще одне «нововведення» Apple Watch – функція «Тренувальне навантаження», яка вимірює інтенсивність і тривалість ваших тренувань, привласнюючи їм рейтинг від 1 до 10. Усе це вже давно реалізовано в розумних годинниках Garmin, COROS та нещодавніх Pixel Watch 3.
  • Головний висновок, який робить Android Central: межі між iOS і Android стають дедалі більш розмитими з кожним днем. А iOS 18, що виходить вже скоро, запропонує більше можливостей кастомізації за аналогією з Android.
  • Відомо, що на листопад 2024 року в Apple запланована ще одна презентація, на якій покажуть нові MacBook на М4, і, можливо, iPad. А вже навесні 2025 року вийде новий доступний iPhone SE, характеристики якого порадують навіть Android-юзерів.

    ЗМІ також дізналися, що наступним великим проектом Apple стануть домашні роботи. Один із таких проєктів описується як «мобільний робот», який міг би слідувати за людьми їхніми будинками.

    www.unian.ua

    Exit mobile version