NewsOnline24

Кім Чен Ин зустрівся з Шойгу: про що вони домовилися

Від'їзд Кім Чен Ина з Росії / Фото: Associated Press

КНДР продовжить розширювати співпрацю з Росією.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрівся з речником Кремля Сергієм Шойгу. Вони обговорили посилення стратегічних відносин між країнами.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що обоє провели «широкий обмін думками щодо регіональних і міжнародних ситуацій». Зокрема, їм вдалося домовитися про більшу «співпрацю для захисту взаємних інтересів безпеки».

Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея продовжить розширювати співпрацю з Росією відповідно до стратегічного партнерства між двома країнами.

«Сполучені Штати та Україна серед інших країн, а також незалежні аналітики стверджують, що Кім Чен Ин допомагає Росії в її вторгненні в Україну, постачаючи ракети та ракети в обмін на економічну та іншу військову допомогу з боку Москви«, — йдеться в повідомленні.

Водночас Москва і Пхеньян відкидають звинувачення, але зобов'язалися посилити військову співпрацю і підписали всеосяжне стратегічне партнерство на саміті в червні.

Нагадаємо, російський міністр закордонних справ Сергій Лавров зробив цинічну заяву про обстріли російською армією об'єктів енергетики України.

tsn.ua

Exit mobile version