USD28.2033

Клопотенко: На Великдень готую панетоне. Випічка відома ще з часів Римської імперії

Клопотенко: На Великдень готую панетоне. Випічка відома ще з часів Римської імперії

Трохи дивно та цікаво виходить, але італійський різдвяний хліб готують на наш Великдень. Мова про панетоне – солодкий хліб родом з Мілану, який хоч і готується на Різдво, але дуже нагадує нашу паску. Тому в нас багато печуть панетоне та продають у магазинах напередодні великодніх свят.

Ця випічка відома ще з часів Римської імперії, коли хліб підсолоджувався медом, але ж з часом рецепт змінювався багато разів, тож ніхто напевно не може сказати, який рецепт вважати за правильний. Але впевнений, що в цьому випадку важливий не сам рецепт, а той ніжний смак, який ми отримаємо в результаті, пише Євген Клопотенко, інформує <strong>.

Як приготувати тісто для панетоне

Хоча панетоне й дуже схожий на нашу паску, але все ж технологія приготування трохи відрізняється. Дріжджі спочатку змішують із водою та борошном та залишають не у теплому місці, як ми завжди звикли робити, а у холодильнику. Це називається опара біга. Краще залишити дріжджі працювати у холоді на всю ніч, але мінімум на 4 години. Вони працюють повільніше, тому структура тіста виходить ще більш ніжною та повітряною. Потім до біги домішуються жовтки, масло, борошно, цукор та тісто залишають вистоюватися ще на 4 години. Після чого додають решту інгредієнтів та залишають ще на годину. І наприкінці тісто вистоюють ще у самих формах. Отже, процес приготування досить тривалий, хоч і не такий вже й складний.

До панетоне зазвичай додають цукати апельсинів та лимонів, сухофрукти чи родзинки. Ви можете додавати все це або обрати щось одне. Я вирішив приготувати панетоне з в’яленою журавлиною, мені подобається її невеличка кислинка. Прикрашати панетоне теж можна на свій смак, меренгою чи будь-яким кремом, але я захотів залишити цю випічку без прикрас, аби більше відчути її справжній смак.

Читайте также:

СБУ проверяет возможные связи экс-заместителя главы СБУ Нескоромного со спецслужбами РФ

Якщо ви хочете приготувати щось більш звичне, маю для вас рецепт класичної паски.

Як приготувати панетоне 

Інгредієнти:

Для опари біга:

100 г борошна

15 г живих дріжджів

80 мл води

Для першого замісу:

125 мл теплої води

2 жовтки

50 г цукру

250 г борошна

75 г вершкового масла

Для другого замісу:

50 г цукру

2 жовтки

25 г вершкового масла (+ для змащування форм)

1 ст. л. ванільного цукру

2 ст. л. сметани

100 г борошна

2 ст. л. меду (за бажанням)

1 апельсин (цедра)

200 г сухої журавлини

1 дрібка солі

Приготування:

Для опари біга в мисці розведіть в невеликій кількості води кімнатної температури 15 г живих дріжджів, їх подрібніть руками. Трохи перемішайте.

Читайте также:

Образовательный омбудсмен говорит, что требовать от учеников школьную форму – незаконно

Додайте до дріжджів з водою 100 г борошна. Перемішайте ложкою, накрийте харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 4 години, а краще на ніч.

Коли опара підніметься, почніть робити перший заміс. З'єднайте опару зі 125 мл теплої води і добре перемішайте до об'єднання структур.

Вмішайте 2 жовтки, 250 г борошна, 50 г цукру і 75 г м'якого вершкового масла. Добре вимішайте, тісто має стати однорідним і еластичним. Залиште в теплому місці під плівкою ще на 4 години.

Для другого замісу трохи обімніть тісто, що піднялося. Додайте 2 ст. л. меду (за бажанням), 50 г цукру і 1 ст. л. ванільного цукру, 2 ст. л. сметани.

Додайте 2 жовтки, 1 дрібку солі, 25 г вершкового масла і 100 г борошна. Добре перемішайте руками.

Натріть у тісто цедру 1 апельсина, ще раз перемішайте. Залиште тісто для підйому в теплому місці ще на 1 годину.

Додайте 200 г сухої журавлини. Перемішайте, щоб вона рівномірно розподілилася у тісті.

Клопотенко: На Великдень готую панетоне. Випічка відома ще з часів Римської імперії

Змастіть форми для панетоне вершковим маслом. Наповніть форми тістом на 1/3, я використовував форму діаметром 12 см. Накрийте рушником і залиште ще на 1 годину для вистоювання. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте панетоне протягом 30 хвилин. Якщо у вас велика форма, то випікайте трохи довше, приблизно 40 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною шпажкою, вона повинна бути сухою. Готові панетоне дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути у формах, тільки після цього виймайте. Прикрасьте панетоне своїм улюбленим способом, але можна залишити і просто так.

Очень плохоПлохоСреднеХорошоОтлично (Еще нет голосов, оставьте первым)
Загрузка...

Комментарии (0)

    Чтобы оставить комментарий необходимо

    "Политики как пелёнки. Их надо менять регулярно; причём по той же самой причине."

    © Автор неизвестен

    Регистрация

    (Максимальный размер файла 0,5Mb)

    Восстановление паролю

    Пожалуйста, введите ваш логин или адрес электронной почты.

    Степанов: Ни одна российская вакцина в Украине зарегистрирована не будет, пока я министр

    На встрече с Блинкеном обсуждали “очень серьезный” двухсторонний договор с США – Зеленский

    Степова: Россияне начали понимать, что несет им их война “за мир”

    Дещо смішними виглядають претензії деяких українських політиків на “ексклюзивність” спілкування з Блінкеном, для чого навіть “розчохлили” власні фотоархіви – політолог 

    У Вінниці водій мотоциклу вирішив конфлікт за допомогою зброї

    Определились оба финалиста Лиги чемпионов

    У Вінниці продовжують капітально ремонтувати контейнерні майданчики

    “Бюджет громадських ініціатив”: конкурсні проєкти вінничан прийматимуть до 15 травня

    У Вінниці під час масштабної пожежі в офісному центрі загинула людина

    Зеленский: Снайперских выстрелов стало меньше, но угроза со стороны России еще возможна

    Не довіряє українській медицині? Відомий спортсмен підхопив коронавірус у Києві і терміново полетів з країни на приватному літаку. ФОТО

    У Вінниці на Європейській площі відбудеться книжковий ярмарок

    Завтра в Україну притуркоче черговий атмосферний фронт. Діденко розповіла, чого від нього очікувати

    У Вінницькій області за минулу добу зафіксували 147 випадків COVID-19

    “Рома” рассталась с Фонсекой и назначила на пост главного тренера Моуриньо

    Bloomberg: Чорне море – наступне поле битви між Україною, Росією і США

    Блинкен: Россия отвела от Украины только часть войск – значительные силы остаются там

    Лауреати загальнонаціональної програми “Людина року-2020” в номінації “Регіональний лідер року”

    1 червня – крайній термін. Арахамія повідомив, коли Рада ухвалить закони, необхідні для продовження співпраці з МВФ

    Россия собрала встречу в ООН по 2 мая 2014 года в Одессе. Там ей напомнили о “Новороссии”