NewsOnline24

КНДР привела у бойову готовність артилерію на кордоні з Південною Кореєю

Прапор КНДР, фото AFP via Getty Images

Північна Корея наказала своїм артилерійським підрозділам біля кордону з Південною Кореєю бути в повній бойовій готовності та посилила протиповітряну оборону нібито у відповідь на можливе проникнення південнокорейських безпілотників.

Деталі: Як зазначається, Генеральний штаб Корейської народної армії віддав оперативний наказ артилерійським підрозділам поблизу кордону і підрозділам з важливими вогневими завданнями бути в повній вогневій готовності.

У наказі про оперативну готовність зазначається, що «вісім артилерійських бригад, повністю озброєних відповідно до штатів воєнного часу, повинні бути переведені у вогневу готовність до 20:00 13-го жовтня, а також повинні бути завершені різні проєкти з оперативної безпеки».

Генеральний штаб КНДР також наказав збройним силам усіх рівнів підготувати ретельні контрзаходи на випадок, якщо південнокорейські БпЛА спробують перетнути кордон.

Що передувало: Раніше КНДР заявляла, що Південна Корея нібито тричі запускала безпілотники в напрямку Пхеньяна і погрожувала застосувати силу у разі повторення таких польотів. Разом з тим військові Південної Кореї заявляють, що»не можуть підтвердити» факти таких польотів.

www.pravda.com.ua

Exit mobile version