NewsOnline24

Командував розгоном протестів на Херсонщині: СБУ заочно оголосила підозру генералу Росгвардії

Служба безпеки Україні зібрала доказову базу на командувача Уральського округу військ Росгвардії генерал-лейтенанта Володимира Спиридонова, який причетний до масових репресій проти цивільного населення під час тимчасового захоплення частини території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці.

«На початку повномасштабної війни посадовець брав участь у захопленні Херсонщини та спробах придушення руху опору в регіоні», — йдеться у повідомленні.

У ході розгону мирних протестів у центрі Херсона та інших захоплених районах області загарбники ув’язнили до російських тюрем кілька сотень учасників зібрань.

Для цього посадовець задіяв чотири тактичні групи, загін спецпризначення та оперативний підрозділ Південного округу військ Росгвардії, де на той час він був заступником командувача.

У катівнях до потерпілих застосовували численні тортури, якими російські загарбники намагались зламати спротив кремлівському режиму.

Напередодні звільнення правобережжя Херсонщини фігурант організував переправлення підпорядкованих підрозділів Росгвардії на лівобережну частину області, а сам втік до РФ, де згодом отримав підвищення на посаді.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Спиридонову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати російського воєнного злочинця.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заочно оголосила підозру російському полковнику Олегу Скітському, під командуванням якого загарбники атакували українську енергосистему ракетами Х-101.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version