Командував розгоном протестів на Херсонщині: СБУ заочно оголосила підозру генералу Росгвардії

Служба безпеки Україні зібрала доказову базу на командувача Уральського округу військ Росгвардії генерал-лейтенанта Володимира Спиридонова, який причетний до масових репресій проти цивільного населення під час тимчасового захоплення частини території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці.

«На початку повномасштабної війни посадовець брав участь у захопленні Херсонщини та спробах придушення руху опору в регіоні», — йдеться у повідомленні.

У ході розгону мирних протестів у центрі Херсона та інших захоплених районах області загарбники ув’язнили до російських тюрем кілька сотень учасників зібрань.

Командував розгоном протестів на Херсонщині: СБУ заочно оголосила підозру генералу Росгвардії

Для цього посадовець задіяв чотири тактичні групи, загін спецпризначення та оперативний підрозділ Південного округу військ Росгвардії, де на той час він був заступником командувача.

У катівнях до потерпілих застосовували численні тортури, якими російські загарбники намагались зламати спротив кремлівському режиму.

Напередодні звільнення правобережжя Херсонщини фігурант організував переправлення підпорядкованих підрозділів Росгвардії на лівобережну частину області, а сам втік до РФ, де згодом отримав підвищення на посаді.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Спиридонову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи, щоб знайти і покарати російського воєнного злочинця.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заочно оголосила підозру російському полковнику Олегу Скітському, під командуванням якого загарбники атакували українську енергосистему ракетами Х-101.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *