Месенджер Telegram значно оновився: з’явилися «суперканали» та інші фішки

Telegram отримав святкове оновлення з платними підписками та суперканалами / фото Телеграм

Творці Telegram представили крупне оновлення месенджера на честь його 11-річчя. Апдейт насамперед спрямований на надання можливості власникам каналів та ботів отримувати заробіток на своїх проєктах Інформацію про це було опубліковано в блозі розробників.

Користувачі месенджера тепер можуть надсилати нову зоряну реакцію улюбленим каналам та авторам контенту. Це свого роду донат, тобто добровільна винагорода адміністратору каналу з боку його підписників.

Розробники зазначили, що власники каналів отримуватимуть 100% «Зірок». Надалі вони можуть монетизувати їх або використовувати якось інакше. Увімкнути зіркові реакції на дописи в каналі можна в меню Налаштування каналу > Реакції > Увімкнути платні реакції.

Відео дня

Месенджер Telegram значно оновився: з'явилися "суперканали" та інші фішки

Підтримати улюблений канал або автора контенту тепер можна безпосередньо,

Ще одна нова функція для адмінів і редакторів Телеграм-каналів – так звані «Суперканали». У цьому режимі ви можете постити прямо від свого імені, або від імені іншого каналу. Адмін може в будь-який момент вибрати профіль від імені якого він хоче опублікувати повідомлення.

Щоб перетворити канал на суперканал, перейдіть до Налаштувань каналу > Адміністратори та увімкніть «Підписувати повідомлення» і «Показувати профілі авторів».

Месенджер Telegram значно оновився: з'явилися "суперканали" та інші фішки

Серед інших можливостей: платна підписка на закриті канали за запрошенням, що оплачується «Зірками», і публікація платного медіаконтенту ботами. А в клієнті для iOS документи pdf, xls, docx тепер відкриваються в окремих вкладках браузера Telegram.

Оновлений Telegram уже доступний для встановлення — щоб усі функції запрацювали, потрібно оновити застосунок до актуальної версії в Google Play або App Store, а також Windows і macOS.

У попередньому крупному оновленні в Telegram з’явився вбудований браузер, магазин міні-додатків (можна знайти на вкладці «Пошук») і можливість дарувати внутрішню валюту «Зірки».

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *