NewsOnline24

Microsoft представила новий дизайн меню «Пуск» у Windows – користувачі не оцінили

Нове меню «Пуск» у Windows 11 приховує часто використовувані дії / фото Microsoft

Користувачі звернули увагу, що в новій тестовій збірці Windows 11 дебютувало оновлене меню «Пуск». Редизайн, який вносить помітні зміни в один із найстаріших компонентів системи, викликав неоднозначну реакцію.

Ви відразу помітите, що оновлення перемістило в менш доступне місце такі опції облікового запису, як «Вихід», «Перемикання користувача» і «Блокування». Остання і зовсім кудись зникла, пише PCWorld.

Якщо раніше ці дії були доступні на головній «Пуску», то тепер вони «заховані» за триточковим меню в правому верхньому кутку нового вікна.

Відео дня

«Пуск» до редизайну / «Пуск» після редизайну

У Microsoft кажуть, що новий дизайн спрощує управління налаштуваннями облікового запису і дає швидкий доступ до профілів Windows, Microsoft 365, Game Pass і OneDrive. Але разом з тим він відсуває основні дії користувача на другий план, зазначає PCWorld.

Очікується, що редизайн «Пуску» стане загальнодоступним для всіх з осіннім оновленням (24H2), яке називають найбільшим в історії ОС.

Крім оновленого «Пуску», апдейт принесе багато функцій на базі ШІ, покращений режим економії заряду, а також перероблений інтерфейс із «плаваючою» панеллю завдань.

А вже восени 2025 року має вийти Windows 12. Очікується, що саме вона стане наступною «народною» операційною системою – такими були Windows XP, Windows 7 і Windows 10, але не наступні між ними версії, що підтверджується загальносвітовою статистикою.

www.unian.ua

Exit mobile version