NewsOnline24

Миколаїв отримав €100 тисяч для встановлення сонячних електростанцій у лікарні

Місто Миколаїв отримав фінансування у розмірі 100 тисяч євро для встановлення сонячних електростанцій в одній з лікарень міста.

Про це повідомляє Миколаївська міська рада з посиланням на Агенцію розвитку Миколаєва, передає Укрінформ.

"Офіс відновлення та розвитку разом зі структурними підрозділами Миколаївської міськради отримали фінансування на реалізацію важливого проєкту для міста – встановлення сонячних електростанцій у міській лікарні №1 на суму 100 тисяч євро", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що встановлення сонячних електростанцій відбудеться завдяки партнерській організації – Німецькому товариству міжнародного співробітництва GIZ Ukraine та Громадській організації «Школа енергоефективності».

1 серпня був підписаний Меморандум про співпрацю між Миколаївською міською радою та цими організаціями. Він спрямований на впровадження заходів з енергоефективності та підвищення енергетичної стійкості територіальної громади. З моменту підписання документа розпочинається співпраця з реалізації проєкту по капітальному ремонту електричних мереж в частині встановлення гібридної сонячної електростанції з автономною лінією живлення на власне споживання на даху КП ММР «Міська лікарня №1».

У міськраді стверджують, що дана лікарня надає широкий спектр вторинної/спеціалізованої амбулаторної та стаціонарної медичної допомоги, у тому числі екстреної (невідкладної). Тому вкрай необхідно, щоб вона мала безперервну лінію живлення.

Донорський грант в розмірі 100 тисяч євро та внесок з місцевого бюджету в розмірі 5,5 тисяч євро дозволить значно знизити витрати комунального закладу на електроенергію та забезпечити його безперебійне функціонування під час відключення світла.

«Даний проєкт є дуже важливим для міста, оскільки покликаний забезпечити лікарню сонячною станцією із акумуляторами. Вона буде здатна забезпечити заклад резервним живленням протягом щонайменше двох годин (це мінімальна цифра. Реально — чотири-шість)», – розповів експерт з «зеленого» переходу Офісу відновлення та розвитку Даніель Боду.

Крім того, даний проєкт є інноваційним та пілотним, адже станція буде виступати як маневрова потужність, знижуючи навантаження на загальну енергомережу в періоди пікового споживання.

Зокрема вдень, коли генерація від станції перевищуватиме споживання будівель, надлишки електроенергії будуть зберігатися в акумулятори. Ввечері та вночі вони будуть використовуватись на потреби будівлі коштом заряду в акумуляторах. При наявності мережі акумулятори не будуть розряджатись нижче заданого порогу, щоб забезпечити можливість аварійного заживлення в разі відключення міської мережі.

Як повідомлялося, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження та Європейський інвестиційний банк обговорили розширення пільгового фінансування проєктів з підвищення енергоефективності в Україні.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Exit mobile version