Міненерго дало прогноз щодо відключень світла: чи чекати повернення графіків

Фото: чи повернуться графіки відключення світла (Getty Images) Автор: Дмитро Левицький

Повернення жорстких графіків відключення світла в Україні поки не прогнозуються, навіть, якщо буде спекотно так, як у липні. Але на це можу вплинути потенційні російські обстріли енергетики.

Про це заявила заступник міністра енергетики Світлана Гринчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

За словами Гринчук, ситуація в енергосистемі України значно стабілізувалася, зокрема, завдяки завершенню планових ремонтів на атомних електростанціях. Тому, наприклад, цими вихідними відключень світла не прогнозують.

«Плануємо додати в енергосистему додаткові потужності. Навіть, якщо повернеться спека, сподіваємось, таких відключень, як в липні, у нас не буде. Але треба пам’ятати, що ситуація може змінитися будь-якої миті через потенційні атаки ворога на енергосистему», — додала заступниця міністра енергетики.

Відключення світла в Україні

Росіяни цієї весни завдали значних пошкоджень українській енергетиці, зруйнувавши великі ТЕЦ та ТЕС та вивівши з ладу Дніпровську ГЕС. Як наслідок — в Україну повернулися графіки відключення світла.

Сильна спека у липні, яка наклалась на ремонтні роботи на українських АЕС, погіршила ситуацію в енергосистемі, тому «Укренерго» доводилося вводити жорсткі графіки. Електропостачання вимикали по декілька черг відразу, тому відключення були тривалими.

Наприкінці липня з ремонту вивели один з атомних енергоблоків, що покращило ситуацію в енергетиці. І фактично з початку серпня світло в Україні не вимикали, лише цього тижня одного разу «Укренерго» давало вказівку запровадити відключення для промисловості та бізнесу.

Нагадаємо, РБК-Україна з посиланням на експертів з енергетики розповідало, чи будуть відключення світла у холодні місяці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *