NewsOnline24

На Донеччині за тиждень рятувальники допомогли евакуюватися майже 100 цивільним

На Донеччині рятувальники за минулий тиждень допомогли евакуюватися ще 97 цивільним: 30 мешканців вивезли із зони активних бойових дій та 67 особам допомогли дістатися до евакуаційного транспорту.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Головне управління ДСНС у Донецькій області.

«Протягом минулого тижня рятувальники евакуювали 30 людей із зони ведення активних бойових дій, в тому числі з м. Торецьк, с. Дружба та с-ща Північне Бахмутського району, а також із с. Завітне Покровського району. Надали допомогу 67 особам в пунктах збору та посадки до евакуаційного транспорту», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що піротехніками ДСНС упродовж тижня обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 43,09 га території області, виявлено та знищено 146 одиниць ВНП.

Крім того, рятувальники Донеччини за тиждень розвантажили та розвезли понад 8,64 тонни гуманітарного вантажу мешканцям прифронтових населених пунктів регіону. Також за цей час рятувальниками було підвезено 152 кубометри питної та 188,5 кубометра технічної води.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини залишаються близько 472 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 415 тис. людей, з них понад 168,77 тис. дітей.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version