NewsOnline24

На Хмельниччині викрили «реабілітаційний центр», де незаконно утримували понад 40 людей

Фото Правоохоронці Хмельниччини викрили псевдореабілітаційний центр, у якому незаконно утримували людей.

Про це повідомила Хмельницька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

“За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури 4 особам повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі та викраденні людей, вчинені організованою групою (ч. 2 ч. 3 ст. 146 КК України)”, — йдеться в дописі.

За даними прокуратури, житель міста Львів заснував на території Хмельницької області псевдореабілітаційний центр із надання допомоги особам з різними залежностями.

Разом з трьома спільниками він орендував житловий будинок із земельною ділянкою.

Зазначається, що “клієнтів” підшукували в інтернеті або серед знайомих. Також розповсюджували оголошення про надання допомоги у подоланні згубної залежності та лікування ПТСР. Вартість таких “послуг” становила в середньому 20 тис. грн на місяць. “Лікування” оплачували близькі родичі.

Серед “пацієнтів” були військовослужбовці ЗСУ, які мали посттравматичні стресові розлади. Вони, перебуваючи у відпустці, за наполяганням рідних зверталися за допомогою.

Хто не погоджувався їхати у реабілітаційний заклад добровільно, тих вивозили силою. Але ніякого лікування потерпілі не отримували. Залишити центр з власної волі вони не могли, бо їх замикали в охоронюваних приміщеннях, а документи відбирали. Телефоном користуватися не дозволяли, поінформували в прокуратурі.

Серед 44 осіб у центрі перебувало і 3 неповнолітніх.

Нині всім фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Слідчі дії в рамках кримінального провадження тривають. Зловмисникам загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня поліцейські Тернопільщини затримали організовану злочинну групу, учасники якої під виглядом реабілітаційних центрів утримували в неволі 35 осіб.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version