Фото У Харкові 12 квітня відбувся майстер-клас з приготування паски, для якої використали борошно з розмінованих полів.
Про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.
«Борошно для пасок змололи у Миколаєві з пшениці, яку виростили на звільнених та розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини. Майстер-клас покликаний привернути увагу суспільства до викликів повномасштабного вторгнення, а саме до мінної небезпеки в регіонах країни», – йдеться у повідомленні.
До майстер-класу долучилися, зокрема, сапери ДСНС.
За даними ОВА, Харківщина вважається однією з найбільш замінованих областей України – близько 40% території забруднені вибухонебезпечними предметами, з яких понад 574 тис. га – сільгоспугіддя.
У Харкові провели майстер-клас із приготування пасок / Фото: Укрінформ, В’ячеслав Мадієвський
Майстер-клас із випікання пасок відбувся в межах проєкту Soul of Soil 2.0 – «Душа землі» (це спільна ініціатива Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та мережі «Сільпо»).
Як повідомлялося, у 2025 році великодній кошик із традиційним набором продуктів на сім'ю з чотирьох осіб коштуватиме близько 1663,26 грн, що на 17% дорожче, ніж торік.