На Полтавщині двох чоловіків затримали щодо підпалів військових авто — НПУ

Поліцейські Полтавської області спільно з СБУ затримали двох чоловіків, яких слідство підозрює у підпалі трьох військових автомобілів.

Про це поінформував Департамент комунікації Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом однієї доби спільники підпалили у Кременчуці три військових автомобілі, які повернулися з фронту після виконання бойових завдань. Оперативники Управління карного розшуку поліції Полтавщини спільно з СБУ затримали підозрюваних одразу після скоєння злочину», — зазначили у НПУ.

На Полтавщині двох чоловіків затримали щодо підпалів військових авто - НПУ

За даними правоохоронців, затримані — мешканці облцентру 18 та 19 років (старший чоловік переїхав до Полтави під час повномасштабної агресії РФ проти України у пошуках безпечного прихистку).

Зазначається, що фігуранти діяли на замовлення російських спецслужб, і що для звіту перед своїми кураторами вони записували відео з місця злочину.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури обом чоловікам правоохоронці вже вручили підозри у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України в умовах воєнного стану, вчинене групою осіб за попередньою змовою (ст. 114-1 Кримінального кодексу України). Вони вже перебувають під вартою.

Правоохоронці продовжують слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і можливих співучасників. Також перевіряється їхня причетність до інших аналогічних злочинів.

У НПУ заявили, що такий злочин карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, НПУ і СБУ затримали у Запоріжжі 3 осіб за підпали 2 авто військових.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *