На Прикарпатті трьох посадовців ТЦК викрили на хабарях

Фото Правоохоронці затримали в Івано-Франківській області трьох посадових осіб територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які за гроші допомагали відтермінувати чи уникнути військової служби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Суми неправомірної вигоди коливалися від 2 тисяч гривень до 1 тисячі доларів, залежно від "складності питання".

Так, заступника керівника Івано-Франківського обласного ТЦК затримали неподалік місця роботи. За тисячу доларів він пропонував безперешкодно отримати код для ідентифікації в системі "Оберіг" чи військово-облікові документи.

На Прикарпатті трьох посадовців ТЦК викрили на хабарях

За вирішення аналогічного питання начальник районного ТЦК теж отримав тисячу доларів, а заступник командира роти охорони цього ж центру комплектування – понад 18 тисяч грн, ще 2 тисячі гривень — за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку і 400 доларів — за надання електронного коду для ідентифікації в системі.

На Прикарпатті трьох посадовців ТЦК викрили на хабарях

Слідчі повідомили посадовцям про підозри за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Заступнику керівника обласного ТЦК і начальнику РТЦК обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 тисяч гривень застави кожному. Щодо третього підозрюваного триває розгляд клопотання.

За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру у незаконному збагаченні очільнику Бучанського ТЦК, якого раніше викрили на схемах для ухилянтів.

Фото: Нацполіція

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *