NewsOnline24

На вихідних в Україні пройдуть дощі та похолодає

Погода У більшості регіонів України погода на вихідних 12-13 жовтня буде прохолодною і дощовою.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу сильні дощі очікуються в Київській, Чернігівській і центральних областях, невеликі дощі пройдуть у Полтавській, Житомирській, Вінницькій, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Мешканцям південних областей взагалі краще провести вихідний удома — регіон накриють зливи з грозами.

Найтепліше буде на сході та південному сході — тут термометри покажуть +20…+22 °С. На півдні та в центрі країни буде прохолодніше — +14…+17 °С, а вранці та ввечері вже не варто виходити на вулицю без куртки. Зовсім жовтневою буде погода на заході України, де середня денна температура становитиме +11…+13 °С.

У неділю негода накриє усі східні та південно-східні регіони, а також Херсонську, Миколаївську, Київську, Черкаську та Кіровоградську області. Тут практично весь день дощитиме. При цьому по всій Україні істотно похолодає. На півдні, в Чернівецькій області та на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +14…+17 °С, у Сумській і Чернігівській областях — лише до +9…+11 °С, а на решті території країни — до +11…+14 °С.

Новий тиждень розпочнеться з дощів по всій Україні. Погода у понеділок буде не лише похмурою, а й прохолодною. Так, на півдні та південному сході повітря прогріється всього до +13…+15 °С, у центрі та заході очікується +10…+13 °С, на решті території країни — +8…+11 °С.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version