NewsOnline24

На Вінниччині оголосили підозру голові ВЛК і лікарям, які оформили ексдепутату фейкову інвалідність

Фото У Вінницькій області повідомили про підозру чотирьом лікарям, які незаконно оформили непридатність до військової служби колишньому місцевому депутату, що надавало йому можливість безперешкодного виїзду за межі країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомлено про підозру голові військово-лікарської комісії Жмеринського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, директору та двом лікарям комунального некомерційного підприємства «Жмеринський медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Крім того, колишньому депутату Жмеринської міської ради повідомили про підозру у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, голова ВЛК разом з іншими лікарями склали і видали низку медичних документів, які містять неправдиві відомості про наявність у ексдепутата захворювання.

Це стало підставою для визнання його непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку та надавало йому можливість безперешкодного виїзду за межі країни.

Таке рішення могло дозволити втекти за кордон колишньому депутату Жмеринської міської ради, який обвинувачується в організації замаху на вбивство іншого депутата міськради.

Обвинувальний акт стосовно нього у травні скерували до суду.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомлялось, у серпні 2023 року працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині за підозрою в організації вбивства іншого депутата. Життя свого колеги він оцінив у 8,5 тис. доларів.

Фото: Офіс генпрокурора

www.ukrinform.ua

Exit mobile version