На Закарпатті викрили нову схему перетину чоловіками кордону: на ходу заскочити в поїзд

фото ДПСУ

На Закарпатті ліквідували нову схему незаконного переправлення осіб призовного віку через кордон – злочинці намагалися на ходу підсадити чоловіка в поїзд, який ішов до Угорщини.

Дослівно поліція: «Встановлено, що організував схему 46-річний ужгородець. До злочину він залучив 53-річного спільника та двох виконавців, один із яких неповнолітній. Завдання останнього – офіційно пройти митний та прикордонний контролі і після того, як потяг вирушить з міжнародної станції, – відчинити двері попередньо обумовленого вагона. Надалі, за схемою зловмисників, військовозобов’язаний клієнт мав на ходу заскочити до потягу. У цьому йому допомагав інший виконавець.

Поліцейські з’ясували, що зловмисники планують відправити за цією схемою чергового військовозобов’язаного та у ході контролю за вчиненням злочину впіймали фігурантів «на гарячому».

У підозрюваних вилучили 10 тисяч доларів, які вони встигли отримали за незаконні послуги».

Деталі: Прикордонники уточнили, що пособники хотіли підсадити «клієнта» на пасажирський потяг міжнародного сполучення «Чоп – Захонь», який після завершення прикордонного та митного контролю прямував до Угорщини.

Організаторів переправлення затримали в порядку ст.208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. Пособників, які чинили опір під час затримання, затримали в адміністративному порядку за ст. 185-10 КУпАП.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *