NewsOnline24

На Закарпатті затримали агента РФ, який підпалив автівки ЗСУ і Червоного Хреста

Фото Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Закарпатті чоловіка, який на виконання замовлення російських спецслужб підпалив автомобілі Збройних сил України та Товариства Червоного Хреста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як зауважили у спецслужбі, за задумом ворога серія підпалів мала розхитати суспільно-політичну обстановку в регіоні.

За матеріалами справи, фігурантом виявився 21-річний переселенець із Вінницької області, який шукав швидких заробітків. У месенджері Телеграм на нього вийшов представник спецслужб РФ і запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За вказівкою російських замовників протягом однієї доби молодик підпалив службовий позашляховик ЗСУ та автомобіль Товариства Червоного Хреста України.

Розраховуючи отримати грошову винагороду, фігурант зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору.

Утім, замовник із Росії відмовився платити і пообіцяв розрахуватися після виконання ще декількох підпалів.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», щойно він підпалив третю автівку. На місці події у нього вилучили засоби підпалу та мобільний телефон із доказами листування з російськими замовниками.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період) Кримінального кодексу України.

Як уточнили у спецслужбі, фігурант перебуває під вартою, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті 16 вересня невідомі спалили автомобіль Червоного Хреста.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version