Нардепа Задорожнього виключили з партії «Слуга народу»

Фото: Микола Задорожній (facebook.com. mykola.zadorozhnij) Автор: Наталія Кава

Партія «Слуга народу» на засіданні у понеділок, 15 липня, виключила зі свого складу народного депутата Миколу Задорожнього. Напередодні його було затримано за хабарництво.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу «Слуги народу».

Як зазначили у партії, сьогодні, 15 липня відбулося засідання дисциплінарної комісії політичної партії «Слуга Народу».

На засіданні було ухвалено рішення виключити з лав партії народного депутата Миколу Задорожнього.

Оновлено о 21:20.

Речниця фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Юлія Палійчук у своєму Telegram-каналі повідомила, що фракція виступає за повне й об’єктивне розслідування інциденту, фігурантом якого за інформацією НАБУ може бути народний депутат Микола Задорожній.

«Якщо його вину буде доведено — він має понести відповідальність відповідно до закону. На час розслідування членство Миколи Задоржнього у фракції буде призупинено, а також його буде виключено зі складу парламентської ТСК, в якій він працює», — написала вона.

Нагадаємо, що сьогодні Задорожному було оголошено підозру у хабарництві на суму розміром суму 3,4 млн гривень.

Хто такий Задорожній

Задорожній народився у Дніпропетровській області та має освіту вчителя фізики та інформатики. До обрання народним депутатом він був шоуменом, ведучим та організатором різних святкових заходів, менеджером зі збуту і постачання, також працював в івент-агенції «GB Event by Kvartal 95».

Раніше був учасником гумористичної групи «Брати Гагаріни», яка виступала на телепроекті «Бійцівський клуб».

У 2019 році став народним депутатом по 162 округу (Сумська область) від партії «Слуга народу» як безпартійний. Член Комітету з питань бюджету. У травні цього року його було призначено головою тимчасової слідчої комісії з облаштування фортифікацій та закупівлі дронів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у травні цього року підозру отримав ще один нардеп від «Слуги народу» — Андрій Клочок. Йому було повідомлено про підозру у незаконному збагаченні на понад 11 млн гривень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *