NewsOnline24

Наземне вторгнення до Лівану почнеться за кілька годин: Ізраїль попередив США

Ізраїль готується почати наземне вторгнення до Лівану / Фото: Associated Press

Метою наземної операції ЦАХАЛу може бути створення буферної зони на території Лівану.

Влада Ізраїлю у понеділок, 30 вересня, попередила Білий дім, що може почати обмежене наземне вторгнення до Лівану за кілька годин.

Про це повідомив телеканал CBS News з посиланням на посадовця в адміністрації президента США.

Кілька годин тому  ізраїльський міністр оборони Йоав Галант звернувся до сухопутних військ ЦАХАЛу, стягнутих до кордону з Ліваном, і натякнув на можливий початок наземної операції.

«Ліквідація Насралли – важливий крок, але не останній. Щоб безпечно повернути жителів наших північних районів у їхні будинки, ми залучимо всі можливості, в тому числі вас», – заявив міністр.

Заступник лідера «Хезболли» Наїм Кассем заявив, що угрупування готове до ізраїльського вторгнення. За його словами, попри те, що ліквідація глави терористів Хасана Насралли та кількох командирів стала болючим ударом по «Хезболлі», її боєздатність не постраждала.

Телеканал зазначає, що ізраїльтяни, ймовірно, намагатимуться створити в Лівані буферну зону, щоб убезпечити свої північні території від обстрілів терористів «Хезболли».

Нагадаємо, президент США заявив, що виступає проти намірів Ізраїлю розпочати наземну операцію в Лівані. Джо Байден  закликав до припинення вогню.

tsn.ua

Exit mobile version