NewsOnline24

Названо найкращі відеокарти Nvidia, які можна купити для ігор у 2024 році

Найкращою відеокартою минулого покоління експерти назвали GeForce RTX 3080 / фото Nvidia

Фахівці ресурсу TechRadar вибрала п’ятірку найкращих відеокарт від Nvidia восени 2024 року. Професіонали оцінили актуальній моделі за критеріями вартість, продуктивність, якість і склали список найкращих, у кожній з окремих категорій.

Згідно з актуальною статистикою Steam, відеокартами Nvidia свої комп’ютери оснастили 77% геймерів. У той час як рішенням від AMD віддають перевагу менше ніж 15% користувачів. Прискорювачами Intel користується 7% геймерів.

  • GeForce RTX 4070 Super – найкраща відеокарта Nvidia для більшості. Вона має високу ігрову продуктивність і добре справляється з трасуванням променів. У неї є здорова конкуренція з боку актуальної лінійки Radeon від AMD, але 4070 Super безумовно має перевагу.
  • GeForce RTX 4060 – найкраща бюджетна відеокарта. Цей прискорювач ідеальний для роздільної здатності 1080p, а якщо ввімкнути генерацію кадрів, то можна зіграти в деякі ігри і в 2K.
  • GeForce RTX 4080 – найкраща відеокарта для 4К. Вона приблизно на 8% слабкіша за флагманську RTX 4090, але коштує при цьому на 40% дешевше, що робить її оптимальним «high-end» вибором.
  • GeForce RTX 3080 – найкраща відеокарта минулого покоління. Ця модель забезпечує на 50-80% більшу продуктивність, ніж та ж RTX 2080, і непогано справляється з іграми навіть з роздільною здатністю 4K. Хоча її вартість могла б бути і нижчою.
  • Замикає п’ятірку рейтингу GeForce RTX 3050. Хоча у нього неоднозначна репутація і він не такий потужний, як RX 6600 від AMD, він пропонує гідну продуктивність у роздільній здатності 1080p і підтримку Nvidia DLSS.
  • Відео дня

    Раніше в мережу «злили» характеристики GeForce RTX 5090 і RTX 5080. Флагманська модель буде справжньою відеокартою-«монстром» із 32 ГБ пам’яті та енергоспоживанням 600 Вт. Презентувати картки мають у січні 2025 року.

    Уже підтверджено, що у топових карток Nvidia не буде конкурентів. AMD таки не зуміла витримати конкуренції із «зеленими» і в прийдешньому поколінні залишить топовий сегмент, розрахований на найвимогливіших геймерів. Раніше повідомлялося, що ARM може почати випускати відеокарти, щоб скласти конкуренцію Nvidia.

    www.unian.ua

    Exit mobile version