Нетаньягу у США запропонував створити антиіранський альянс

Беньямін Нетаньягу, фото: Getty Images

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у США виклав своє «ширше бачення Близького Сходу», що передбачає створення регіонального антиіранського альянсу.

Деталі: За словами Нетаньягу, так само, як після Другої світової війни був створений союз для протидії радянській загрозі, так само Америка і Ізраїль повинні створити союз безпеки для протидії зростаючій загрозі з боку Ірану, вважає він.

Він сказав, що «проблиск» такого альянсу з’явився 14 квітня, коли Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль з використанням безпілотників.

Він бачить цей потенційний новий альянс як природне продовження новаторських угод Авраама, які, за його словами, були підтримані як республіканцями, так і демократами. 

Пряма мова: «Я думаю, що ми повинні назвати його Альянсом Авраама».

Ще деталі: Нетаньяху сказав, що він «з надією» дивиться в майбутнє Ізраїлю, вихваляючи «потужну і живу» демократію, яку побудували євреї. Він також сказав, що з надією дивиться на Америку — «маяк свободи, який її засновники бачили ще в 1776 році».

Він називав Америку «силою світла і добра в темному і небезпечному світі».

За його словами, Ізраїль завжди залишатиметься «незамінним союзником Америки. В біді і в радості, в добрі часи і в погані, Ізраїль завжди буде вашим вірним другом і вашим непохитним партнером».

Варто зазначити, що десятки демократів бойкотували виступ Нетаньяху, а тисячі пропалестинських протестувальників влаштували демонстрацію неподалік.

Нагадаємо: 

  • Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.
  • Відносини між Байденом і Нетаньяху вважаються напруженими. Нещодавно ізраїльський прем’єр спровокував кризу, опублікувавши відео, в якому він різко розкритикував уряд США за затримку поставок зброї.
  • Ізраїль став зазнавати все більше критики через стратегію війні в Газі, що призвела до тисяч жертв серед цивільних палестинців.
  • Критика посилилась також після припису Міжнародного суду ООН, який наказує Ізраїлю негайно зупинити операцію в Рафаху і який Тель-Авів проігнорував. 

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *