NewsOnline24

Нічна комбінована атака. Захисники неба України збили майже усі ворожі цілі

Фото: Микола Олещук, командувач Повітряних сил України (facebook.com.kpszsu) Автор: Володимир Костирін

Війська РФ у ніч проти 27 червня для чергової повітряної атаки по території України застосували ракети повітряного та морського базування, а також дрони-камікадзе. Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ усі ворожі цілі, крім ракети «Кинджал», були збиті.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Він уточнив, що загалом ворог для цієї нічної комбінованої атаки застосував:

Робота ППО

Так, під час відбиття повітряного нападу були ліквідовані 28 цілі.

«В результаті протиповітряного бою збито 28 повітряних цілей: 4 крилаті ракети «Калібр», 1 керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69, 23 ударні БпЛА типу «Shahed-131/136», — повідомив генерал.

Нічна повітряна атака РФ

Нагадаємо, ввечері 27 червня війська РФ запустили по Україні кілька груп ударних безпілотників типу «Шахед». Після вже вночі 27-го було відомо про запуск окупантами крилатих ракет типу «Калібр». А ще — про злет МіГ-31К, який є носієм аеробалістичної ракети «Кинжал», та про загрозу авіаударів від тактичної авіації противника.

Також повідомлялося про вибухи у Хмельницькій області, причому вони лунали в регіоні щонайменше чотири рази за ніч. Крім того, в районі Києва також було чути вибух. Столична влада не пояснювала причини, а в мережі писала про роботу ППО в районі Києва та області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version