USD28.2033

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м’ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

Хочу вам запропонувати новорічне меню для гурманів і любителів гастрономічних експериментів. Хоча мені більше подобається термін “гастропріхожанє”. Це сміливі люди, які не бояться поєднувати рибу і м'ясо, ті, хто любить цитрусові зі спеціями і запечену грушу в салаті. Головне для них – віра в те, що це буде смачно, хай навіть це суперечить усталеним стереотипам.

Спеціально для вас, “гастропріхожанє”, я придумав дивовижні новорічні рецепти, пише Євген Клопотенко у своєму кулінарному блозі.

Немає нічого простішого за бутерброд із оселедцем. Але що ж в цьому нового і незвичайного, запитаєте ви. Я відповім – арахісова паста. Це дуже несподіване поєднання, яке дає приголомшливий ефект. Так що якщо ви хочете відкрити нові грані смаку оселедця, приготуйте бутерброди з оселедцем і арахісовою пастою на ароматних грінках.

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

Ви куштували поєднання апельсина і кінзи? Повірте, це божественно. Щоб переконатися, спробуйте обов'язково закуску з апельсинів із кінзою. Причому я наполягаю, щоб кінза була в двох проявах – свіже листя і насіння коріандру. Додамо трохи оливкової олії, солі і перцю, щоб отримати ідеальний результат.

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

У салаті з індичкою я вирішив зробити ставку на різні структури інгредієнтів. Відварене м'ясо птиці я вирішив об'єднати із запеченою грушею і маринованими грибами. Не знаю, що відчуєте ви, коли спробуєте цей салат, але я відчув справжню насолоду і радість від того, що моя ідея дала такий крутий результат.

Читайте также:

Чому в одних людей легкі симптоми COVID-19, а інші помирають

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

Наступний салат – моя інтерпретація салату “вінегрет”. Запечений буряк, мариновані сливи і солоний лосось – ось ідеальне поєднання для тих, хто любить експериментувати зі смаками. Втім, навіть тут я залишаю вам можливість для власних експериментів – нарізати інгредієнти ви можете будь-яким зручним для вас способом. Смак від цього трохи зміниться. Ви готові перевірити?

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

В якості основної страви я пропоную запекти буженину. Не поспішайте говорити, що це зовсім не інноваційне рішення. Адже для подачі ми змастимо її пастою з кільки або оселедця, щоб отримати смак, що чимось нагадує знамениту італійську страву вітело тонато. Виходить незвично і дуже смачно.

Читайте также:

Труднощі тестування. Чому в Україні масово не проводять тести на COVID-19

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

На гарнір приготуйте запечену картоплю з айвою і часником. Щоб отримати максимум аромату, ми додамо до них розмарин і часник. Максимальна простота в приготуванні й абсолютно божественний смак вам гарантовані.

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

На солодке давайте приготуємо наполеон. Але не зовсім простий, а з додаванням кукурудзяного борошна. Це трохи змінить смак дуже знайомого десерту. А ще я пропоную використовувати порційну подачу наполеона, так щоб у кожного гостя за столом був свій маленький торт.

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

Щоб освіжитися в новорічну ніч, пропоную приготувати екзотичний лимонад з кокосом і лаймом. Це дійсно щось особливе, впевнений, що ви такого ще не куштували. Якщо він буде вам до смаку, що, швидше за все, обов'язково збережіть цей рецепт до літа.

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

В якості коктейлю я пропоную змішати коньяк з ананасовим соком. На перший погляд трохи банальне поєднання, але якщо проварити цю суміш з паличкою кориці, то вийде доволі вишуканий напій.

Новорічне меню для гурманів. Не бійтеся поєднувати рибу з м'ясом, а цитрусові зі спеціями – Клопотенко

Очень плохоПлохоСреднеХорошоОтлично (Еще нет голосов, оставьте первым)
Загрузка...

Комментарии (0)

Чтобы оставить комментарий необходимо

"Любая политика всегда была и будет постоянным рассадником ненависти."

© Генри Адамс

Регистрация

(Максимальный размер файла 0,5Mb)

Восстановление паролю

Пожалуйста, введите ваш логин или адрес электронной почты.

Стратегія 3.0: вінничан запошують долучитись до обговорення екосистем​

Портников: Украина не должна быть пиратским кораблем

МИД хочет привлечь дипломатов к Всемирному дню уборки

Cadillac представил электрокар – почти 500 километров без подзарядки

Кицманский район в Черновицкой области остался в “красной зоне” из-за пышных свадеб на 500 гостей

Строительство в Украине сократилось на 10%

Названы регионы-лидеры по нарушению карантина

Миха Чаплыга: Хроники идиотского шапито…

Россия запустила “крымский сценарий” в Беларуси

Степанов будет просить усиления контроля за соблюдением карантина

Твиттер будет обозначать аккаунты государственных деятелей и СМИ

Як змінити світ? Почни зі свого будинку

Зеленский поделился, чего ожидает от встречи “нормандской четверки” в Берлине

SpaceX отправила на орбиту еще 57 интернет-спутников Starlink

Журналіст: Проблема Ігоря Коломойського в тому, що він – пірат

Зеленский должен обрубить “наследие Свинарчуков” и дать “Мотор Сичи” шанс на развитие, – эксперты

Фейсбук разрешил своим сотрудникам работать на дому до июля 2021 года

Наталия Холоденко: Обида – вредна для нашего здоровья. Однако каждый раз снова становишься жертвой собственной механики чувств

Ухудшение эпидемической ситуации. Кабмин переходит на чрезвычайный режим работы

Работал с Обамой, Сандерсом и Меркель. В Беларуси политтехнолога Шклярова обвинили в подготовке беспорядков