NewsOnline24

Перезавантажуйте свій смартфон хоча б раз на тиждень: ефект вас здивує

Перезавантаження телефону: які переваги дає ця процедура / фото ua.depositphotos.com

Проблема зносу акумулятора знайома багатьом користувачам, і вона може серйозно ускладнити життя або й зовсім змусити відмовитися від використання улюбленим гаджетом. Втім, її цілком можна розв’язати – достатньо лише знати про прості лайфхаки, які дадуть змогу забезпечити тривалу службу батареї, а заразом і підвищити продуктивність пристрою.

Для того, щоб допомогти своєму гаджету, варто пам’ятати про кілька простих, але важливих правил. Наприклад, багато користувачів смартфонів навіть не в курсі, що їхній пристрій має функцію перезавантаження. Розповідаємо, чому час від часу корисно перезавантажуватися.

Навіщо перезавантажувати телефон, якщо все і так працює добре

Мобільні пристрої за своїм принципом роботи схожі на комп’ютери – їхні системні ресурси завантажені різноманітними процесами та додатками, і часом їм необхідний «відпочинок». І коли ви перезавантажуєте свій пристрій, він змушує все, що працює у фоновому режимі, запускатися заново.

Друга причина – віруси. Якщо у вас на телефоні «загубилися» віруси або шкідливі додатки, вони, як правило, мешкають в оперативній пам’яті, яка залежить від того, працює пристрій чи ні. Тому перезавантаження може відключити небезпечну програму.

Крім того, перезавантаження важливе після встановлення оновлень. Цей процес допомагає переконатися, що всі компоненти системи працюють з актуальними оновленнями і без конфліктів.

Як часто можна перезавантажувати телефон

Оптимальна частота перезавантаження телефону залежить від його використання, але загалом фахівці рекомендують перезавантажуватися хоча б раз на тиждень. Це допоможе звільнити оперативну пам’ять, закрити непотрібні фонові процеси та запобігти накопиченню дрібних помилок.

На питання, що краще – перезавантаження чи вимкнення смартфона – як такої різниці немає, оскільки обидві дії досить схожі за своїм алгоритмом дії.

Раніше УНІАН розповідав, як однією дією поліпшити якість сигналу Wi-Fi роутера вдома. Незважаючи на свої компактні розміри, роутер мало чим відрізняється від того ж смартфона. І він теж потребує уваги з боку користувача.

Також ділилися лайфхаком, як очистити пам’ять на телефоні, не видаляючи фотографії та додатки. Найчастіше причиною нестачі вільного місця стають «ненажерливі» месенджери, серед яких Telegram.

www.unian.ua

Exit mobile version