NewsOnline24

Перше інтерв'ю Гройсмана після відставки

Своє перше велике інтерв’ю екс-прем’єр Володимир Гройсман дав через півроку після відставки його уряду (2016-2019 роки). До цього моменту він не коментував дії нової влади, не ділився на загал аналізом ситуації. Сказав, що дав собі слово ці півроку не давати інтерв’ю.

Нещодавно країна отримала новий уряд. Попередній кабмін президент відправив у відставку. Через економічну кризу, на яку наклалася ситуація з коровінавірусом, Україна опинилася перед рядом викликів.

Коментувати дії нового уряду поки зарано, адже він був призначений відносно недавно, зауважує Володимир Гройсман. Утім, на переконання екс-прем’єра, цьому уряду час терміново вживати заходи і формувати план порятунку країни – інакше 4 квартал цього року буде просто провальним. Діяльність уряду Олексія Гончарука Володимир Гройсман характеризує одним словом – «безвідповідальність». Усе інше – наслідки цієї безвідповідальності, каже він.

Які економічні і соціальні виклики зараз стоять перед країною? Знайомимо читачів «Міста» з основними, на нашу думку, коментарями Володимира Гройсмана в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Людям потрібно більше інформації про ситуацію з коронавірусом»

«Торік ми віддали кредиторам 420 млрд грн. Хтось це відчув? Пенсії комусь не платили чи зарплати?»

«Важливі питання в карантинному режимі не вирішуються»

«Коли я залишив уряд, ціна газу уже була 6323 грн із доставкою в середньому по Україні»

За словами Володимира Гройсмана, газ без «політичної націнки» можна купити тільки на європейській біржі. І саме європейському ринку слід завдячувати – що ціна газу в Україні зменшилася.

Чи повертається у політику

Володимир Гройсман залишається самостійним гравцем. До речі, так було і тоді, коли він обіймав посаду мера Вінниці. В інтерв’ю він чітко дав зрозуміти, що з п’ятим президентом України у нього різні дороги на політичній мапі. А про ситуацію сьогодні Володимир Гройсман каже так:

Підготувала Ірина ЖУК

(Еще нет голосов, оставьте первым)

Exit mobile version