NewsOnline24

Перше «самогубство» робота у Південній Кореї: названо можливу причину

Стала відома можлива причина «самогубства» робота у Північній Кореї / фото X/Tom Valentino

Новини світу зараз цікаві. Робот, який працював у міській раді Кумі і займався переважно документообігом і виконанням кур’єрських завдань, розбився, скинувшись з двометрових сходів, що дехто розцінив як перший в Південній Кореї «робо-суїцид».

Про це пише Interesting Engineering. Очевидці повідомили, що перед падінням робот почав крутитися на місці: зараз інженери намагаються з’ясувати, що саме спричинило дивну поведінку робота. Скоріш за все, мала місце звичайна технічна несправність, а не «емоційний зрив через стрес від робочого навантаження».

Відомо, що «робот-супервайзер» був зразковим співробітником з моменту свого призначення у серпні минулого року. «Офіційно це була частина мерії, один з нас», — заявив чиновник з Північної Кореї.

Відео дня

Робот міг викликати ліфт та самостійно переміщатися між поверхами. Повідомляється, що він працював із 9 до 18.00 і навіть мав власне посвідчення держслужбовця.

Розробником робота виступила американська компанія Bear Robotics. Вона відома створенням універсальних автономних пристроїв, які можна використовувати, зокрема, в сфері громадського харчування.

Цікаві новини — сьогодні це варто знати

Нагадаємо, раніше знаменита своїми передовими розробками американська компанія Boston Dynamics представила нову версію добре відомого антропоморфного робота Atlas.

Незадовго до цього Boston Dynamics попрощалась із попередньою версією робота, яка доказала свою здатність бігати та стрибати. При цьому рухи робота були дуже схожими на людські.

www.unian.ua

Exit mobile version